torsdag 3 december 2009

Long time no uppdatering :)

Hösten har bara försvunnit och fort gick det!

Vimla mår oförskämt bra och vi tränar för fullt.
I och med utbildningen jag går, Cert. Friskvårdskonsulent för hund, så har jag blivit om möjligt än mer noggrann med träningen och allt bokförs och analyseras som om det vore OS vi hade i sikte :)

Hennes rehabplan/friskvårdsplan är långsiktig och vi försöker skynda långsamt med väldigt varierad och kontrollerad träning.
Hon är helt återställd efter operationen, men det som tar tid är att lära henne att använda benet normalt. Hon belastar naturligt mer på ena sidan för så har hon ju gått hela livet och det tar tid att ändra på det.
Det svåraste med rehab av hund är att man inte kan träna styrketräning på isolerade muskler. Vi människor kan ju bara kliva in på gymmet och ta tag i en maskin för ex.vis triceps. För Vimlas del har jag ordnat ett litet minigym hemma med bla vibrationsträning och vi testar hela tiden nya trix och övningar för att komma åt dom små rackarns musklerna.

Vi har tagit det lugnt med att leka med andra hundar. Det svåra är att hitta hundar med lagom mycket lek i. Leken för Vimlas del får inte vara allt för fysisk med knuffar och tacklingar och det blir det ju gärna med andra RR's. Men till vår stora lycka så lekte Vimla och mamma Nova helt perfekt!!!
Vimla & Nova

Och nu har ja även testat att ha henne lös tillsammans med Sydney och Queenie och det gick också helt super! Dom jagar varandra och Vimla springer efter (se mer i fotogalleriet).
Det är sån lycka att se henne :)

4 kommentarer:

Sofia och Akello sa...

Fantastiska matte! :)

Carlos sa...

Gumman du är en sådan storstadstjej. Egen vibrationsplatta och egen personlig tränare. Dock får du svårt att fuska med träningen då din beslutat att flytta hem till dig :-D
Du får vara glad att du får springa rakt fram jag får bara gå i koppel. *gnaga* *gnaga*

Anna-Britta o Leya sa...

Jag är bara så imponerad av er tjejer! Ingen annanstans hade Vimla blivit helt återställd, det är helt fantastiskt vilket jobb du gör Jenny!!
Kram Anna-Britta

josefine & pixie sa...

hallå supertjejer!!
härligt att läsa om alla era framsteg, det toppar alla guldhundslistor.
e dock lite fundersam över vibrationsövningarna, ser vilma framför mej stå på ett ruskande band, sånna som finns på gymmet för att skaka fettet av tanterna...ler lite åt synen men antar att det inte är något sådant gym du fixat,,men e ganska nyfiken o önskar en bild på det ;)

underbarbild på vimla o mamma, får mej att minnas fina virre...
kram på er