tisdag 22 januari 2008

Rehabiliteringen

De sista månaderna har Vimla gått på stenhård rehab. Simning 1-2 gånger i veckan. Massage morgon och kväll mellan 1-1½ timme varje gång med Novafonen och vanlig massage. Stretching. Viktmanchetter och nu det senaste ett senskydd.

DET HAR GETT RESULTAT :) :) :) :) :) :) :)

Vi var på Albano igår för ny kontroll och ett treadmillpass.
Sist vi mätte hennes rörlighet var i mitten av november och då kunde hon böja hasen 55 grader och nu är hon nere på otroliga 40 grader!!!
Det ska jämföras med det friska benet som har 35 grader.
När hon blev av med bandaget efter första operationen var hon om jag inte missminner mig så dålig som 75-80grader.
Jag trodde aldrig hon skulle bli så här bra. Och än är det inte färdigt så vem vet, det kanske blir några grader till :)
Musklerna bygger hon också i benet. Hon har minskat skillnaden mellan de båda benen med 4cm sen sist så nu är det bara 3cm skillnad på det stället vi mäter. Det är en liten bit kvar där med, men vi har fått nya stretching tips och lite nya övningar.

Vimla har fått börja vara lös och det går jätte bra. Hon kutar inte omkring som en galning utan är rätt sansad....peppar peppar. Hon har också fått prova på att vara lös med några lugna hundar
som inte är så fysiska och det går jätte jätte bra.

Vi skyndar långsamt vidare...och ni, det heter inte levernos utan LERnos ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Puss på dig Stumpan...
Gibson

Anonym sa...

Hej!
Vi tycker att det är jättebra att du stadigt håller på att bli bättre, det finns ju inget kuligare än att SPRINGA omkring lös ;) I alla fall tycker vi att du verkar ha en supermatte som hjälper dig så mycket med din rehab!
Heja Vimla!
Enzo, Bosco o resten av Örebro-gänget!